Hoe stel ik me kandidaat

Hoe stel ik me kandidaat?

 

Als je een sociale woning of bouwgrond wilt kopen, moet je ingeschreven zijn in het register in de gemeente waar je wilt wonen. Dat is een lijst waar iedereen opstaat die graag een woning of bouwgrond wil kopen.

Inschrijvingsregister

Je kan doorlopend inschrijven in onze registers. Ook als er nog geen concrete bouwplannen of gronden zijn in de gemeente van jouw voorkeur, kan je je inschrijven.

 

Inschrijven kan op kantoor. Hier maak je een afspraak. Hier vind je de openingsuren van onze maatschappij.

Je kan het inschrijvingsformulier ook downloaden. Dan bezorg je ons dit formulier ingevuld en ondertekend terug. Samen met een kopie van je identiteitskaart doe je dit via mail info@klz.be, via de post of in onze brievenbus aan ons kantoor te Tongerlodorp 1 in Westerlo. We kijken je gegevens na en daarna krijg je bericht om het inschrijvingsgeld te storten. Pas dan is de inschrijving definitief. Hier vind je het inschrijvingsformulier.

 

Je mag in zoveel registers inschrijven als je wilt, ook in die van andere huisvestingsmaatschappijen. Per register betaal je 50 euro die je nadien bij een aankoop terugkrijgt. Betalen kan enkel via Payconiq of een overschrijving.

Per register waarin jij je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum. 

Minstens in de oneven jaren (2023, 2025, …) actualiseren we de registers. Dan kijken we na of jouw inkomen nog aan de voorwaarden voldoet. Als je niet meer voldoet aan de inkomensvoorwaarde, dan schrappen we jouw kandidatuur.

Jouw gezinssituatie

Je kan inschrijven als alleenstaande, samenwonende of gehuwde.
Als je samen inschrijft, moet je ook samen kopen.
Ben je nog getrouwd, maar ga je scheiden? Of ben je samenwonend maar ga je uit elkaar? Dan kan je individueel inschrijven. Jouw echtgenoot of partner mag de sociale woning of bouwgrond dan niet mee kopen en de woning niet mee bewonen.